Pareaki Club Forum
Pareaki Club Forum
Pareaki Club Forum
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Pareaki Club Forum

Welcome the Forum
 
ΦόρουμΠόρταλΕικονοθήκηLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση

 

 Θεματολογια για ανηγμα Cafe

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Admin
Admin
Admin
Admin


Αριθμός μηνυμάτων : 94
Points : 13187
Ημερομηνία εγγραφής : 30/06/2010
Ηλικία : 33
Τόπος : Thiva Greece

Θεματολογια για ανηγμα Cafe Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Θεματολογια για ανηγμα Cafe   Θεματολογια για ανηγμα Cafe EmptyΣαβ Μαρ 17, 2012 5:58 am

Θεματολογία




Πρόγραμμα Σεμιναρίων #1 - BARISTA BASIC TRAINING



ESPRESSO BASIC TRAINING
Ξεκινώντας
από τον καρπό του καφέ, θα οδηγηθούμε βήμα προς βήμα στην καλλιέργεια,
τη συγκομιδή, την περαιτέρω επεξεργασία του καρπού, το καβούρδισμα, την
ανάμιξη διαφόρων ποικιλιών και την εισαγωγή στη γευσιγνωσία του καφέ.
Μάθετε να χρησιμοποιείτε σωστά τον μύλο άλεσης. Ο σωστός βαθμός άλεσης
και η σωστή διαδικασία δοσολογίας και συμπίεσης του καφέ καθορίζει την
ιδανική εκχύλιση και ξεδιπλώνει το μπουκέτο αρωμάτων του καφέ. Μάθετε
επίσης να χειρίζεστε την μηχανή εσπρέσσο και ποια είναι η ημερήσια αλλά
και μακροχρόνια συντήρησή της. Ο τέλειος εσπρέσσο ...είναι στα χέρια
σας!


CAPPUCCINO BASIC TRAINING
Η
ποιότητα του γάλακτος και η σωστή συντήρησή του επηρεάζουν τη γεύση του
γάλακτος και κατ’ επέκταση του καφέ. Η σωστή μέθοδος για να
παρασκευάσετε αφρόγαλα εγγυάται σταθερά αποτελέσματα στην ποιότητα του
αφρόγαλα κάνοντας ευδιάκριτη τη βελούδινη υφή στην κρέμα του cappuccino.
Τρόποι σερβιρίσματος και σωστή αναλογία στο φλιτζάνι. Εξοικονομήστε
γάλα έχοντας σωστό εξοπλισμό και μάθετε πως θα εξαλείψετε τις απώλειες. Η
κατάλληλη θερμοκρασία των ροφημάτων αναδεικνύει την ποιότητα της
δουλειάς μας.


ESPRESSO BAR TRAINING
Το
σεμινάριο έχει σκοπό να κάνει γνωστές όλες τις παραλλαγές του espresso.
Espresso ristretto, Espresso lungo, Espresso machiatto, Long machiatto,
Espresso con panna, Espresso americano, Espresso romano, Espresso
coretto, Espresso doppio, Latte machiatto, Caffe latte, Mocha,
Mochaccino, Marrochino, Steamer, Espresso freddo, Capuccino freddo.
Ξεδιπλώστε τις δυνατότητες αυτού του προϊόντος, γνωρίζοντας ακριβώς την
μέθοδο παρασκευής τους, χρησιμοποιήστε το σωστό εξοπλισμό και
ικανοποιήστε τους πιο απαιτητικούς πελάτες του είδους. Μάθετε πως θα
διαμορφώσετε σωστά ένα ολοκληρωμένο μενού με τα ροφήματα espresso.
Έξυπνα tips για να δημιουργήσετε γρήγορα & απλά, ευπαρουσίαστα
ροφήματα με τη χρήση του latte art.


COCOA & CHOCOLATE
Τα
θέματα που αναλύονται στο συγκεκριμένο κεφάλαιο είναι οι ποικιλίες του
κακάο, χώρες παραγωγής και επεξεργασία του καρπού. Γευσιγνωσία σοκολάτας
και επιλογή της ποιοτικής σοκολάτας. Πολλαπλασιάστε τα οφέλη σας
σερβίροντας μια ξεχωριστή από κάθε άποψη σοκολάτα και κερδίστε τους
φίλους της βασίλισσας της γεύσης. Μάθετε πως παρασκευάζεται σε ζεστό και
κρύο ρόφημα χρησιμοποιώντας τον σωστό εξοπλισμό. Επιλέξτε την κατάλληλη
βάση και γνωρίστε πολλούς συνδυασμούς της.


FILTER COFFEE
Ανάλυση
παρασκευής καφέ με τη μέθοδο ενστάλαξης (μηχανή Φίλτρου). Μάθετε τα
πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα αυτής της μεθόδου, επιλέξτε τον σωστό
εξοπλισμό και εξασφαλίστε την καλή ποιότητα του καφέ σας. Σε τι
διαφέρει ο καφές φίλτρου από τους υπόλοιπους καφέδες και ποιος είναι ο
σωστός χρόνος εκχύλισης. Γνωρίστε περισσότερες μεθόδους παρασκευής καφέ
όπως, coffee press, moka και αξιοποιήστε τις δυνατότητές τους. Ο
συνδυασμός γεύσεων και αρωμάτων προσδίδουν ευχαρίστηση στους λάτρεις του
καφέ. Επιλέξτε τις ύλες και τα εργαλεία που θα σας βοηθήσουν να
εμπλουτίσετε το μενού σας. Οδηγίες σωστού καθαρισμού, συντήρησης και
χρήσης του εξοπλισμού.


INSTANT COFFEE
Τι είναι ο
στιγμιαίος καφές. Πως δημιουργήθηκε και πως εξαπλώθηκε στον κόσμο. Τα
στάδια επεξεργασίας που ακολουθούνται προκειμένου να δημιουργηθεί το
τελικό προϊόν. Ακολουθήστε τη σωστή διαδικασία παρασκευής σε ζεστό και
κρύο ρόφημα χρησιμοποιώντας την ιδανική δοσολογία και τον κατάλληλο
εξοπλισμό. Επινοήστε συνδυασμούς και εμπλουτίστε με νέες συνταγές το
μενού σας.



ICED BEVERAGES & HOT BLENDED COFFEES
Έμπνευση
και φαντασία! Δημιουργήστε παγωμένα ροφήματα Chai, Iced Blended Coffees
& Smoothies στο blender με πλούσια γρανιτένια υφή. Γνωρίστε την
πλούσια γκάμα προϊόντων και δημιουργήστε τέλειους συνδυασμούς με τη
χρήση απλών αλλά και σύνθετων συστατικών. Επιλέξτε τα κατάλληλα προϊόντα
και διευρύνετε την εφαρμογή τους σε ζεστό και κρύο ρόφημα. Τέλος,
ευνοηθείτε από τη χρήση του σωστού εξοπλισμού.


EQUIPMENT MAINTENANCE
Μάθετε
ποια είναι η ημερήσια αλλά και μακροχρόνια συντήρηση της μηχανής
espresso, του μύλου άλεσης αλλά και του υπόλοιπου εξοπλισμού που
χρησιμοποιείτε στο κατάστημά σας. Συντηρήστε σωστά τον εξοπλισμό σας,
συμβάλει σημαντικά στην απόδοσή του, στην ποιότητα των ροφημάτων που
σερβίρονται καθώς στην μακροχρόνια χρήση του.




Πρόγραμμα Σεμιναρίων #2 - LATTE ART TRAINING



LATTE ART TRAINING
Η
νέα τεχνική επιτυγχάνει να αυξήσει το κύρος και τις πωλήσεις του
καταστήματός σας, χωρίς να ανεβάζει το παρασκευαστικό κόστος των
ροφημάτων και χωρίς να απαιτεί επιπλέον χρόνο. Η νέα μέθοδος στην
επεξεργασία παρασκευής ζεστού αφρόγαλα, αξιοποιώντας ακριβώς την ίδια
ποσότητα πρώτων υλών επιτυγχάνει περίτεχνους σχεδιασμούς στην επιφάνεια
των ροφημάτων. Μυηθείτε στην τεχνική του Latte Art και δημιουργήστε
Ροζέτες, Καρδιές, Κύκνους, Μήλο, Italian, Τριπλή Ροζέτα, Tulip κ.ά. σε
Cappuccino, Caffe Latte, Short & Long Macchiato.


LATTE ART FREE STYLE
Ο
ελεύθερος σχεδιασμός ροφημάτων έχει στόχο την απεξάρτηση από την
«αποκλειστική» χρήση της γαλατιέρας και την προσαρμογή της «διακόσμησης»
στον κυριότερο όγκο ροφημάτων που σερβίρονται σε ένα Cafe. Η δημιουργία
στην επιφάνεια των ροφημάτων αποκτά πλέον ξεχωριστή άποψη.
Δημιουργείστε ευφάνταστα σχέδια στα ροφήματά σας επινοώντας το δικό σας
ξεχωριστό στυλ! Γνωρίστε τις τεχνικές που θα μετατρέψουν σε πραγματική
τέχνη τα ροφήματά σας. Μια σειρά από νέα εργαλεία-αξεσουάρ και υλικά θα
κάνουν ευχάριστες και δημιουργικές όλες τις ώρες στη δουλειά σας.
-Εφαρμογή σε cappuccino, freddo cappuccino, ζεστής σοκολάτας, στιγμιαίο,
milkshakes, coffee mix κ.ά.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
https://pareakiclub.forumgreek.com
 
Θεματολογια για ανηγμα Cafe
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Pareaki Club Forum :: Διαφορα Θεματα-
Μετάβαση σε: